26.6.11

ΚΛΕΦΤΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΙ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΡΟΥΣΦΕΤΙΟΥ

Δείτε πως μας κλέβουν :

Τα παραμύθια της Χαλιμάς είχαν 1001 νύχτες. 

Τα ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ –παραμύθες του δημοσίου είναι περισσότερα !


Μια μελέτη που μόνο ΕΔΩ θα διαβάσετε.

   Είναι αστείο που κυκλοφορεί μια λίστα μόνο με τα 10 αθλιότερα – αστειότερα επιδόματα. Υπάρχει μέχρι και επίδομα «ψωμοτύρι» που δεν είναι στη λίστα. Δυστυχώς πρόκειται για τη κορυφή του παγόβουνου. Διαβάστε εδώ μια συνοπτική μελέτη για να σας σηκωθεί η τρίχα.

   Μερικά επιδόματα είχαν λογική τότε που θεσπίστηκαν. Με τον καιρό όμως αυτό ξεπεράστηκε. Παλιά στο στρατό ως παράδειγμα μπορεί να υπήρχε επίδομα διατροφής ζωήλατου οχήματος (τα «ηρωικά μουλάρια» στο έπος του 40). Εάν τώρα παραμένει αυτό, και δίχως μουλάρια είναι απάτη.
Εμείς θα σας παραθέσουμε μερικά με σχόλια και για οικονομία του άρθρου θα σας παραθέσουμε και μερικά άλλα ασχολίαστα. Να θυμάστε πάντως πως οι πελατειακές πολιτικές κυβερνήσεις κέρδιζαν πολλαπλά με την πολιτική αυτή. Αντιμετώπιζαν κάθε κλάδο ξεχωριστά και ανάλογα με τις συντεχνιακές διεκδικήσεις έπαιρνε ο κάθε κλάδος ένα έξτρα επίδομα. Αποτέλεσμα είναι οι μισθολογικές ανισότητες που υπάρχουν στο δημόσιο τομέα και το παράδοξο είναι πως τις καταγγέλλουν αυτοί που τις δημιούργησαν ! Σημερινό παράδειγμα Βενιζέλου – ΓΕΝΟΠ για τους επαΐοντες.


Επίδομα προθέρμανσης αυτοκινήτου (ΟΤΕ)

Εδώ ακριβώς είναι σαν το παράδειγμα πάνω. Κάποτε χρειαζόταν. Τώρα δουλευόμαστε με απλά λόγια. Και φυσικά οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται έντονα και για την κατάργηση του επιδόματος προθέρμανσης των υπηρεσιακών οχημάτων που λάμβαναν οι τεχνικοί, το οποίο επίσης καταργήθηκε. Η ΟΜΕ – ΟΤΕ προειδοποιεί και με υποβολή προσωπικών μηνύσεων κατά των μελών της διοίκησης σε περίπτωση που δεν ανακληθούν οι συγκεκριμένες περικοπές. Είναι θέμα δικαιοσύνης να υποδείξει ποιος έχει σώας τας φρένας με προθέρμανση ή όχι.

Επίδομα πλυσίματος χεριών (ΟΣΕ) 420/μήνα ΕΞΤΡΑ

Οδηγίες για το «επίδομα πλυσίματος χεριών».
*Τακτικό πλύσιμο των χεριών των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό, ιδίως μετά από βήχα ή φτάρνισμα.
*Το πλύσιμο πρέπει να διαρκεί 15-20 δευτερόλεπτα τουλάχιστον.
*Προσεκτικό στέγνωμα των χεριών .
ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΣΧΟΛΙΟ !

Επίδομα προπέλας (Λιμενικό) 840/μήνα 653 άτομα

Πρόκειται περί απάτης ! Το συγκεκριμένο ζήτημα της σπηλαίωσης είναι τόσο ειδικό και επιστημονικό που θέλει ειδικό ναυπηγό και μηχανολόγο μηχανικό με ειδικότητα μάλιστα στον τομέα αυτό, αλλά και εργοστασιακή λύση ( εξοπλισμός, εργαστήρια, καλούπια πειράματα μετρήσεις). Από τα 653 άτομα που αμείβονται από αυτό τους προκαλούμε (και ας κάνουν και φροντιστήρια) να μας απαντήσουν τι σημαίνει : «Η Σπηλαίωση συνήθως χωρίζεται σε δύο κατηγορίες φυσικής περιγραφής του φαινομένου: Αδρανειακή (ή παροδική), σπηλαίωση, και μη αδρανειακή σπηλαίωση». Μια πρώτη γεύση για το τι εστί σπηλαίωση : http://en.wikipedia.org/wiki/Cavitation
Το επίδομα είχε θεσπιστεί επι κυβερνήσεως Σημίτη, και προβλέπει «Την αποζημίωση των μελών της ομάδας εργασίας για την παρακολούθηση των νέων δοκιμών του περιπολικού πλοίου προς διαπίστωση της επίτευξης των επιδόσεών του και της οριστικής επίλυσης των προβλημάτων σπηλαίωσης των προπελών του» Δηλαδή εδώ υπάρχουν 650 λιμενικοί πολιτικά ως οργάνωση βολεμένοι που εξαπατούν οικονομικά τελικά τους άλλους συναδέλφους τους. Έτσι απλά…

Επίδομα κεραίας (ΗΣΑΠ) 1120/μηνα ΕΞΤΡΑ

Λέγεται λαϊκιστί και επίδομα ΚΩΛΟκεραίας από τους επιδοματούχους… Ο οδηγός του τρόλεϊ επειδή επανατοποθετεί την ηλεκτρική κεραία του, αν αυτή φύγει από τη θέση του έχει 1000 ευρω έξτρα μηνιάτικο! και όπως σχολιάζει κάποιος :
«Δηλαδή εγώ που δουλεύω στο γραφείο, αν ξαφνικά πέσει το ρεύμα και κλείσει ο υπολογιστής μου θα πρέπει να πάρω επίδομα επειδή θα πατήσω ξανά το start;;;». Θέλει και άλλα σχόλια ;


Πάμε τώρα και στα καλύτερα :

   Θεωρητικά το έλλειμμα, ως παράδειγμα των ΔΕΚΟ, πρέπει να είναι φέτος μικρότερο, αφού μειώθηκαν οι αμοιβές των εργαζομένων. Ωστόσο, κανένας ειδικός δεν είναι πρόθυμος να στοιχηματίσει σ’ αυτό. Και μάλλον στοιχηματίζουν το αντίθετο.
«Πώς να ξέρουμε ότι όσα κόπηκαν από τον βασικό μισθό δεν επεστράφησαν ως υπερωρίες ή επιδόματα ; θα ρωτούσε ο όποιος ειδικός αναλυτής !
Ένα μπάχαλο του κράτους γενικά που δεν γνωρίζει τι δίνει, πόσο δίνει και που το δίνει
Η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να τα ελέγξει, γιατί κυριολεκτικά τα αγνοεί. Αυτό το όργιο σπατάλης αποκάλυψαν τα στοιχεία για τις ΔΕΚΟ.
Το πρόβλημα είναι ότι το υπουργείο Οικονομικών μαθαίνει το τελικό αποτέλεσμα το πόσα έδωσε δηλαδή, κατόπιν εορτής, και εάν (ναι είναι και αυτό Ελληνικό φαινόμενο) μερικούς μήνες μετά τη λήξη του κάθε οικονομικού έτους.
Έτσι ένας βασικός ορισμός της κάλυψης μιας απάτης συλλογικής ή ατομικής θα ήταν ως εξής:
Τα επιπρόσθετα του μισθού επιδόματα έχουν ως αποτέλεσμα επίσης την παραπλάνηση των κέντρων αποφάσεων διοίκησης του Οργανισμού ή και του κράτους σχετικά με το ύψος αποδοχών των εργαζομένων.

Παράδειγμα ; Η έκθεση εσωτερικού ελέγχου στον ΗΣΑΠ για τα επιδόματα :
«Κατά την πραγματοποίηση του ελέγχου δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί βάσει μηχανογραφικού συστήματος ποιοι εργαζόμενοι λαμβάνουν τα προαναφερόμενα επιδόματα βάσει συλλογικών συμβάσεων ή αποφάσεων διοίκησης. Από τον εν λόγω έλεγχο, όμως, διαπιστώθηκε η ύπαρξη μεγάλου πλήθους επιδομάτων: 49 κατηγορίες, εκ των οποίων ορισμένες υποδιαιρούνται σε περαιτέρω επιδόματα ή χορηγίες».
Με άλλα λόγια, κανείς δεν ξέρει ποιος παίρνει ποια επιδόματα και εάν τα δικαιούται. Και υπάρχουν επιδόματα κάθε είδους, μικρά και μεγάλα, για κάθε ειδικότητα, ώστε κανένας να μην έχει παράπονο.
   Τώρα μια και κάνουμε λόγο για τον ΗΣΑΠ δείτε φωτό ΤΟ ΟΡΓΙΟ ( η φωτό είναι από το επίσημο πόρισμα του Υπ. Οικονομικών, παρακαλώ και όχι από την παράγκα (όχι καλυβα) του μπαρμπα Θωμά (Μητρόπουλου) :



Δηλαδή στον Ησάπ ο ΜΕΣΟΣ ΜΙΣΘΟΣ είναι 56.000 ευρώ. Φανταστείτε τώρα πως κάποιοι εργαζόμενοι εκεί αμείβονται με πολύ λιγότερα για το τι θα παίρνουν κάποιοι άλλοι για να φτάνουμε στο μέσο όρο !

Γιατί τώρα αυτό ;

Επίδομα πλυσίματος χεριών

Το τεχνικό προσωπικό εκτός των άλλων παίρνει κι ένα επίδομα που είναι γνωστό ως… «επίδομα πλυσίματος χεριών» Κανείς φυσικά δεν είναι σε θέση να προσδιορίσει σε ποια εποχή και υπό ποιες συνθήκες υγιεινής δόθηκε το συγκεκριμένο επίδομα. (Το αναφέρουμε και πάνω)
Όταν όμως συνειδητοποίησαν ότι άλλαξαν οι συνθήκες, άλλαξε η επίσημη, νομική, ονομασία του επιδόματος σε εργατοτεχνικό και συνέχισε να φαγώνεται.
Και μιας και μιλάμε για φάγωμα :
Οι εποχές που οι νυχτοφύλακες των ΗΣΑΠ ξετύλιγαν την πετσέτα κι έβγαζαν από μέσα ψωμί και τυρί για να κολατσίσουν παρήλθαν. Παρ ολ αυτά έχουμε…

Επίδομα Ψωμοτύρι.

Πείτε το και επίσημα «αντίτιμο τροφής στους νυχτοφύλακες της Διεύθυνσης Εκμετάλλευσης». Το σκάνδαλο εδώ είναι πως εξακολουθεί να καταβάλλεται…

Επίδομα Μεταφοράς φακέλου *

Το επίδομα μεταφοράς φακέλου, δόθηκε σε διάφορες υπηρεσίες του Δημοσίου, όταν καταργήθηκαν οι κλητήρες και τη δουλειά έκαναν οι γραμματείς. .   Δεν είναι εδώ θέση οικονομίας του άρθρου να σχολιάσουμε. Είναι θέμα αξιοπρέπειας της λογικής να μην σχολιάσουμε, όπως παρακάτω :

Επίδομα παραλαβής - παράδοσης λεωφορείων
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης (ΕΘΕΛ)
Επίδομα αποτελεσματικότερης διεκπεραίωσης υποθέσεων (Υπουργείο Δικαιοσύνης)
Επίδομα Φαξ (ΔΕΗ) (επειδή θεωρείται ανθυγιεινό)
Ετήσιο επίδομα χρήσης του κυλικείου, παρότι η χρήση των εστιατορίων των εγκαταστάσεων στη συγκεκριμένη υπηρεσία είναι ΔΩΡΕΑΝ ! (ΕΛΠΕ)
Επίδομα παρακολούθησης γραμματοσήμων (για των έλεγχο των γραματοσημμων και άλλων τελών που καταβάλλονται στα ΕΛΤΑ για την αλληλογραφία του δημοσίου, οι υπάλληλοι που έβλεπαν τα τρένα … συγνώμη τα γραμματόσημα να περνούν..)
Επίδομα έγκαιρης προσέλευσης.
Επίδομα καταργηθέντων ειδικών λογαριασμών
Άγνωστο επίδομα, κανένας δεν θυμάται πια, τι είχε καταργηθεί και γιατί το παίρνουν όσοι το παίρνουν. Υπάρχει η υποψία ότι το επίδομα αυτό είναι κληρονομικό ή μεταφυσικό

Εξωδιδακτικό επίδομα

Το παίρνουν οι δάσκαλοι και καθηγητές για τα φροντιστήρια που αναγκάζονται και κάνουν που και πότε και πως; )


Μια άλλη χαρακτηριστική μορφή επιδόματος που δίδεται στους πλοιάρχους είναι αυτό του διάπλου των Μεγάλων Λιμνών, των Διωρύγων Παναμά και Σουέζ και του Ορινόκου Απορίας άξιον είναι πόσοι δημόσιοι Υπάλληλοι πλοίαρχοι διέρχονται τον Παναμά ;

Επίδομα εισπράκτορα

Για τους οδηγούς των λεωφορείων της Αθήνας και θεσμοθετήθηκε μετά την κατάργηση των εισπρακτόρων, καθώς ένας μέρος της δουλειάς τους (π.χ. έλεγχος των ακυρωτικών μηχανημάτων) έπεσε στις πλάτες τους.

Επίδομα γαλοπούλας

Δίδεται σε υπαλλήλους των Ελληνικών Πετρελαίων κατά τις γιορτές του Πάσχα και των Χριστουγέννων. Ελεύθερη καντίνα τσάμπα αλλά και επίδομα. 18 μισθοί συν τοις άλλοις. Πόσο μπορεί να προκαλέσει περισσότερο κάποιος ;


* Και όμως αυτό το επίδομα είναι και ζημιογόνο αλλά και σωτήριο για το κράτος. Τι παράνοια ε ; Για παράδειγμα, εργαζόμενος κλητήρας στο Υπ. Οικονομικών με μέσο μηνιαίο μισθό 3.908,81 ευρώ καταλήγει να παίρνει με επιδόματα και -κυρίως- υπερωρίες 8.675,30 μεικτά και 5.139,60 ευρώ στο χέρι !!!


ΕΠΙΜΥΘΙΟ

   Στη συνέχεια, η Ελλάδα χρεοκόπησε και ήρθαν και τα μνημόνια. Και θα ξανάρθουν και πολλά άλλα αν δεν στηλιτεύσουμε εμείς οι ίδιοι τον κακό μας εαυτό. Μην περιμένει κανείς σωτηρία αν τα παραπάνω φαινόμενα δεν παταχθούν δίκαια. Σε κατοπινά μας άρθρα θα σας αποδείξουμε και με απλά μαθηματικά πως η Ελλάδα μπορεί να φτάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα και σιγά σιγά να ορθοποδήσει. Πως ; Με τον απλούστερο αλλά παλικαρίσιο ΤΊΜΙΟ τρόπο : Να περικόψει αυτές τις νομιμοφανείς απάτες δίχως καν η πολιτική αυτή να βλάψει ευπαθείς ομάδες ή δικαίως αμειβόμενους ανθρώπους που εισπράττουν κάτι παραπάνω λόγω τίμιας και ανθυγιεινής ή βαρέας εργασίας.

Αυτό που κάνει τώρα όμως η παρούσα κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι να ισοπεδώνει τα πάντα και με την οικονομική πολιτική της να διαλύει περισσότερο το κράτος, επειδή δεν έχει το θάρρος να αντιπαραταχθεί με μαφιόζικες συμμορίες δημόσιου καπιταλιστικού συνδικαλισμού που κατακλέπτουν την Ελλάδα.


ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ πρωτογενές ΠΡΟΒΛΗΜΑ
 
http://www.eglimatikotita.gr/
Team Apopsis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου