5.7.10

H περίπτωση Ζαγορίτη και η ανηθικότητα των πολιτικών

Του Σάββα Καλεντερίδη

Τελικά τίποτε δεν είναι τυχαίο. Η χώρα δεν καταστρέφεται κατά τύχη. Την οδηγούμε στην καταστροφή με τιμονιέρηδες ό,τι χειρότερο και ανηθικότερο έχει να δείξει η ελληνική κοινωνία, τους πολιτικούς.
Η περίπτωση Ζαγορίτη, πατρός τε και υιού, είναι ενδεικτική, όπως ενδεικτική είναι και η περίπτωση του αρμόδιου υπουργού, του κ. Ε. Βενιζέλου, που ο μεν πρώτος ζήτησε την ειδική μεταχείρηση από τον τρίτο, ο οποίος ανταποκρίθηκε, τοποθετώντας τον υιό Ζαγορίτη στο Πολεμικό Ναυτικό (και δει στο Πολεμικό Μουσείο), για να περάσει καλά, τη στιγμή που τα άλλα ελληνόπουλα, τα παιδιά του απλού λαού, που καλείται να πληρώσει τα εγκληματικά λάθη και τις λοβιτούρες των πολιτικών, υπηρετούν έντιματην πατρίδα τους στις μονάδες των συνόρων.
Ο υιός Ζαγορίτης, ακολουθώντας τα βήματα του πατέρα του -το μήλο κάτω από τη μηλιά- έδειξε έμπρακτα την άποψη που έχει για την πατρίδα. Ιδιοκτήτης-επιβήτορας της πατρίδας και του δίσμοιρου λαού. Φυσικά εδώ τίθενται και μια σειρά από άλλα ζητήματα, με κυριότερο την δουλική συμπεριφορά των αξιωματικών, που δέχονται να γίνονται συνένοχοι στις άθλιες πρακτικές των πολιτικών, κάνοντας τις ορντινάτσες όχι μόνο στους ίδιους, αλλά και στα κακομαθημένα παιδιά τους.

Το χειρότερο απ' όλα είναι ότι ο κ. Ζαγορίτης δεν παραιτήθηκε ακόμα από την Επιτροπή Αξιολόγησης των υποψηφίων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, που θέσπισε ο Αντώνης Σαμαράς με την ΕΛΠΙΔΑ να αναζωογονήσει το κόμμα με νέα έντιμα άτομα, αποκλείοντας ταυτόχρονα δια της συγκεκριμένης επιτροπής τους ανέντιμους και τους ανήθικους. Τίθεται όμως το ερώτημα: Μπορεί ένα άτομο που δεν σέβεται τους θεσμούς, τα ιερά και τα όσια του έθνους και τον ίδιο τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, να είναι τιμητής άλλων;


Τελικά μόνον ο λαός μπορεί να δώσει τη λύση στο πρόβλημα γενικευμένης σήψης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, ιδιαίτερα στο χώρο της πολιτικής. Αρκεί να ξυπνήσει!

www.infognomonpolitics.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου