13.1.11

ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΟΘΟΥΣ ΤΩΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΩΝ ΟΧΙ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ


Οι δήθεν «δημοσκοπήσεις» είναι το βασικότερο μέσον χειραγώγησης σήμερα του λαού. Ορθώς, λοιπόν καταγγέλλονται απο όλους. 
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη. Από τις «δημοσκοπήσεις» μπορούμε να καταλάβουμε τις διαθέσεις των «νταβατζήδων»-εξουσιαστών για τις πολιτικές δυνάμεις, ποιους προωθούν και ποιους αποκλείουν.
Μια τέτοια περίπτωση είναι και  «δημοσκόπηση» της Public Issue για την «Καθημερινή» (λέγε με Παγκοσμιοποίηση – ΜΚΟ).
Η «δημοσκόπηση» αυτή είναι καταγέλαστη.
Εμφανίζει τη διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στις… 9 μονάδες, δηλαδή μια μόλις μονάδα διαφορά από τις εκλογές του 2009. Είναι, λοιπόν, φανερό ότι προτιμουν κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, στην παρούσα φάση. Φαινομενικώς, προκαλεί εντύπωση η σιωπή (άρα αποδοχή) της ΝΔ στο καταφανές ψεύδος των 9 μονάδων. Προφανώς, στην ΝΔ ελπίζουν ότι σε κάποια άλλη φάση θ’ αλλάξουν τα συμφέροντα και θα δίνουν σ’ αυτούς τις 9 μονάδες διαφορά.
Από εκεί κι έπειτα, είναι φανερό ότι οι μεγαλοεφοπλιστές Αλαφούζοι «φουσκώνουν» όλα τα μικρότερα κόμματα, ακόμη και τα λεγόμενα «αριστερά» που υποτίθεται πως είναι θανάσιμοι εχθροί αυτού που εκπροσωπούν: το ΚΚΕ (11%), το ΛΑΟΣ (5,5%), το ΣΥΡΙΖΑ (5,5%), την Ντόρα (2,5%), τον Κουβέλη (2,5%) αλλά και την «Εξωκοινοβουλευτική Αριστερά» (1,8%). 
Στη δημοσκοπηση αποκλείεται η Χρυσή Αυγή, που πηρε  5,3% στις δημοτικες εκλογες στην καρδιά της Ελλάδος (Αθήνα) !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου