7.3.11

Έρευνα για οικονομικές ατασθαλίες στην Τεχνόπολη

Της Μαρίας Σπυριδωνάκου

Ταμιακές μηχανές μη φορολογικά νόμιμες, παράνομες αποδείξεις, μπλοκάκια χωρίς αρίθμηση και θεώρηση από την εφορία αποκάλυψε οικονομικός έλεγχος στα κυλικεία της Τεχνόπολις, που έγινε μετά από καταγγελίες του Παναγιώτη Σκούτα, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Τεχνόπολις και εκπροσώπου της παράταξης «Ανοιχτής Πόλης».

«Κάποιοι, λέει ο κύριος Σκούτας, έκρυβαν συστηματικά τα έσοδα από τα ταμεία του κυλικείου». Η πρώτη κίνηση για την αντιμετώπιση της κατάστασης ήταν και η απόλυση του διευθυντή των κυλικείων, όπως σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολις Κώστας Μπιτζάνης. Αμέσως μετά το διοικητικό συμβούλιο έδωσε εντολή για ενδελεχή έλεγχο των οικονομικών από ορκωτούς λογιστές.
Περισσότερες από 500 χιλιάδες ευρώ τα διαφυγόντα κέρδη υπολογίζει ο Παναγιώτης Σκούτας. Το 2009 είχαμε αγορές 170 χιλιάδων ευρώ και έσοδα 23 χιλιάδες ευρώ.
Κάθε χρόνο, διευκρινίζει ο κύριος Σκούτας, πριν τον ισολογισμό ερχόταν στο διοικητικό συμβούλιο εντολή του τότε προέδρου Φώτη Ιγνατίου για να αποφασίσει ότι κάποια χρηματικά αντιστοιχούσαν σε δωρεάν προϊόντα τα οποία είχαν δοθεί σε διάφορους φορείς κατά τη διάρκεια συναυλιών ή άλλων εκδηλώσεων. Για παράδειγμα τον προηγούμενο χρόνο δόθηκαν προϊόντα «κέρασμα» αξίας 25 χιλιάδων ευρώ ενώ τα έσοδα της Τεχνόπολις ήταν 23 χιλιάδες ευρώ.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σε 4 νευραλγικές θέσεις διευθυντών είχαν τοποθετηθεί για να αποκτήσουν σύμβαση αορίστου χρόνου άνθρωποι που δεν είχαν τα προσόντα και δεν μπορούσαν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους.
Ο διευθυντής χορηγιών ήταν και ο οδηγός του τότε προέδρου της Τεχνόπολης Φώτη Ιγνατίου.
Στη Διεύθυνση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων είχε επιλεγεί μια κυρία που είναι αποσπασμένη στο γραφείο του Φώτη Ιγνατίου.
Στη Διεύθυνση Προβολής και διαφήμισης ήταν μια λογίστρια.
Στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε τοποθετηθεί ένας εμπειρικός ηλεκτρολόγος.
 http://drasi.skai.gr/?p=9600

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου