11.3.11

ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ


Καμμια απαντηση δεν δοθηκε απο το Υπουργειο Εξωτερικων στις  προκλητικες δηλωσεις Νταβουτογλου στην Αθηνα. Ο Δρουτσας τηρει την πατροπαραδοτον φιλοξενια....
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών  σε συνάντηση που είχε με μικρή ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων (επιλεγμένων από την τουρκική πρεσβεία, η οποία είχε επιβάλει, όπως και στην εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, δίχτυ προστασίας του Τούρκου υπουργού) επαναβεβαίωσε την ύπαρξη του casus belli με τον πιο προκλητικό τρόπο.
Παρουσίασε στους Ελληνες δημοσιογράφους την πρόταση να αποσυρθούν ταυτόχρονα η απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης για το casus belli με την επικύρωση από την ελληνική Βουλή της Διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας, που προβλέπει εκτός των άλλων και το δικαίωμα επέκτασης χωρικών υδάτων έως τα 12 ν.μ!!!
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δηλαδή επιχειρεί να εμφανίσει ως συμβιβασμό την πλήρη και χωρίς όρους υποταγή της Ελλάδας στο casus belli της Τουρκίας, ενώ επιχειρείται επίσης να εξομοιωθεί η επικύρωση μίας Διεθνούς Συνθήκης που έχουν επικυρώσει περισσότερα από 180 κράτη, με τη μονομερή και σε αντίθεση με το Διεθνές Δίκαιο απόφαση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, που απειλεί με πόλεμο τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου