12.8.11

Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. 1.400 πεθαμένοι έπαιρναν σύνταξη!












Από τους ηλεκτρονικούς ελέγχους που κάνει το ΙΚΑ εντοπίσθηκαν 1.473 περιπτώσεις συνταξιούχων που ενώ είχαν αποβιώσει, συνεχιζόταν η καταβολή συντάξεων.

Οι παράνομες καταβολές ανέρχονται στο ποσό του 1.882.000€. Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος προέβησαν άμεσα στις προβλεπόμενες ενέργειες για διακοπή καταβολής της σύνταξης και καταλογισμό των ποσών που εισπράχθηκαν παράνομα.

Ο έλεγχος έγινε σε ασφαλισμένους που έχουν γεννηθεί πριν το έτος 1920. Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προχωρά τώρα σε μηνύσεις κατά των προσώπων που εισέπραξαν τα ποσά συντάξεων ενώ δεν ήταν δικαιούχοι.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που απέστειλε ζητά από όλους τους δήμους της χώρας όταν ενημερώνουν την αρμόδια υπηρεσία ηλεκτρονικής διακυβέρνησης με ληξιαρχικές πράξεις θανάτου να αναγραφουν σε αυτές τον αριθμό δελτίου ταυτότητας του θανόντος τον ΑΜΚΑ, το ΑΦΜ και το ασφαλιστικό ταμείο στο οποίο ήταν ασφαλισμένοι για να γνωρίζουν αν οι συντάξεις πηγαίνουν σε ασφαλισμένους ή τις παίρνουν οι συγγενείς αυτών που πέθαναν.

megatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου