30.11.11

Kρυφές καταθέσεις Ελληνων βουλευτών στην Ελβετία!




ΜΟΥΓΚΑ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ, ΟΙ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΟΧΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ... 
ΞΕΤΣΙΠΩΤΗ Η ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΩΝ. 

Ο γνωστος Πετσαλνικος του Γραμμου δεν μπορεσε να δικαιολογησει γιατι απο το 2005 δεν εγινε φορολογικη συμφωνια με τους Ελβετους  παροτι η Ελβετια  το εζητησε!!! 


Με πάταγο έσκασε χθες στη Βουλή το θέμα της καταγγελίας του Ιωσήφ Ζησιάδη, Ελληνα βουλευτή στο ελβετικό Κοινοβούλιο, ο οποίος, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ερευνα» του Π. Τσίμα στο Mega, είπε ότι η συμφωνία με την Ελβετία για τη φορολόγηση των καταθέσεων ή την αποκάλυψη των ονομάτων όσων έβγαλαν λεφτά δεν προχωρά, επειδή δεν συμφέρει τους Ελληνες βουλευτές, δεξιούς ή του ΠΑΣΟΚ που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία.

Κι αυτό την ίδια ώρα που, σύμφωνα με τον κ. Ζησιάδη, η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών τού απάντησε ότι η Ελβετία έχει προτείνει όχι τώρα αλλά από το 2005 στην ελληνική κυβέρνηση φορολογική συμφωνία, αλλά όλες οι κυβερνήσεις κώφευσαν.

Το θέμα ήρθε χθες στη Βουλή έπειτα από σχετική ερώτηση που κατέθεσαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Γιακουμάτος και Κ. Τζαβάρας, καλώντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά και τον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής να ρίξουν φως στη συγκεκριμένη υπόθεση. Κάπως έτσι κάλεσαν τον κ. Βενιζέλο, μεταξύ άλλων, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει εάν υπάρχει τέτοια πρόταση συνεργασίας από την Ελβετία, αλλά και να κατατεθούν όλα τα έγγραφα της αλληλογραφίας μεταξύ Ελβετίας - Ελλάδας από το 2005 για φορολόγηση των καταθέσεων Ελλήνων πολιτών σε ελβετικές τράπεζες.

Παράλληλα ζητούν από τον Φ. Πετσάλνικο να κινήσει τις διαδικασίες στο πλαίσιο «της ισχύουσας διεθνούς και ευρωπαϊκής νομοθεσίας, προκειμένου να ερευνηθεί από τις αρμόδιες διεθνείς και εθνικές αρχές εάν υπάρχουν τέτοια ονόματα Ελλήνων βουλευτών.

Χθες το απόγευμα, πάντως, ο Φ. Πετσάλνικος ενημέρωσε τους δημοσιογράφους ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον κ. Ζησιάδη, ο οποίος, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής, του απάντησε ότι δεν έχει συγκεκριμένα στοιχεία για καταθέσεις Ελλήνων βουλευτών στην Ελβετία. 


dimokratianews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου