24.12.11

Παλι κοροιδιες απο τον Παπουτση για το κέντρο της Αθήνας


   «Φράγμα» στο Κέντρο της Αθήνας για λαθρομετανάστες και παραεμπόριο υποτίθεται ότι θα στήσει η υπουργάρα Προστασίας του Πολίτη. 
Θα το δούμε και δεν θα το πιστεύουμε!
Συνεχής, είπε θα είναι η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στο κέντρο της Αθήνας την περίοδο των εορτών, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χρ. Παπουτσής, σε συνάντηση που είχε προχθές Τρίτη 20 του μηνός, με τον πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ, κ. Δ. Ασημακόπουλο, τον Αντιπρόεδρο κ. Γ. Καββαθά και εκπροσώπους επαγγελματιών στο κέντρο της Αθήνας.
Οφείλουμε από την πλευρά μας να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του καλοκαιριού του 2011, η κυβέρνηση δεσμευόταν για άμεση λήψη μέτρων αναφορικά με το κέντρο της Αθήνας, τα οποία προέβλεπαν αυξημένη αστυνόμευση, άμεσες απελάσεις παρανόμων μεταναστών, πάταξη του παρεμπορίου και φορο-απαλλαγές για τους καταστηματάρχες και τους ελεύθερους επαγγελματίες του κέντρου. Είχε αποφασισθεί τα μέτρα να τεθούν σε εφαρμογή από το τέλους του Αυγούστου. Όπως συμβαίνει πάντα, το εν λόγω σχέδιο μπήκε στο αρχείο επ’ αορίστου χρόνου και η κατάσταση στο κέντρο συνέχισε να χειροτερεύει. Διακίνηση ναρκωτικών, δημόσια χρήση ναρκωτικών από τοξικομανείς, ληστείες, επεισόδια και παρεμπόριο είναι καθημερινά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου.
Οι νέες δεσμεύσεις του κ. Παπουτσή για αυξημένη αστυνόμευση έχουν πια καταντήσει γραφικές. 
Το πρόβλημα υφίσταται στην μη εφαρμογή των νόμων.
Επί παραδείγματι, οι περίφημες απελάσεις είναι απειροελάχιστες, οι διακινητές ναρκωτικών (μαύροι στην πλειοψηφία τους) δρουν ανενόχλητοι, οι οποίοι ακόμη κι αν συλληφθούν, την επομένη της δίκης αφήνονται ελεύθεροι με αναστολή. Το ίδιο ισχύει και για όσους συλλαμβάνονται για παρεμπόριο, όπως και για όσους διαπράττουν συστηματικά μικροκλοπές. Η δικαιολογία είναι η αποσυμφόρηση των φυλακών. Όμως, ο νόμος δεν προβλέπει να αφήνονται ελεύθεροι μικροεγκληματίες σε περίπτωση που υπάρξει συμφόρηση στις φυλακές! Αυτά είναι αδιανόητα πράγματα.
Οι δεσμεύσεις Παπουτσή αποτελούν κλασσική τακτική του διεφθαρμενου πολιτικού συστήματος: Υποσχέσεις επί υποσχέσεων. 
Λένε δηλαδή, ας δεσμευτούμε ότι θα εφαρμόσουμε ένα θεωρητικά άψογο σχέδιο για να ηρεμήσει ο κόσμος για 3-4 μήνες και όταν αγανακτήσει ξανά, τότε θα ανακοινώσουμε ένα καινούργιο, εξίσου καλό σχέδιο, για να τους καθησυχάσουμε και αυτό θα συνεχίζεται επ’ αόριστον, έως ότου η κατάσταση στο κέντρο υποχρεώσει τους εναπομείναντες Έλληνες καταστηματάρχες να εγκαταλείψουν το κέντρο, το οποίο φυσικά αποτελεί το προπύργιο της τοπικής κοινωνίας, διότι όπως σε κάθε αστική περιοχή, το κέντρο της αποτελεί την καρδιά.
Δεν είναι τυχαίο, ότι οι λαθρομετανάστες έχουν εγκατασταθεί στο κέντρο και το κράτος επιδεικνύει προκλητική ανοχή στις ανομίες τους που έχουν μετατρέψει το κέντρο σε ανατολίτικη τριτοκοσμική παραγκοπεριοχή, με εκατοντάδες διαλυμένα νεοκλασικά σπίτια στα οποία διαμένουν μαζικά ξένοι (σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετά νεοκλασικά ανήκουν στο κράτος και έχουν καταληφθεί παράνομα από τους ξένους), με εκατοντάδες ναρκομανείς σε κάθε στοά και πεζοδρόμιο, με δεκάδες κρούσματα ληστειών και επεισοδίων σε καθημερινή βάση και μία γενικότερη διαλυτική κατάσταση που πλέον δεν μπορεί να καλυφθεί με προσχήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου