25.12.12

Η αντιμετωπηση στο Ισραηλ του καρκινωματος της λαθρομετανασευσης

 Ο πρωθυπουργος Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι το γραφείο του βρίσκεται σε επαφή με πολλές αφρικανικές κυβερνήσεις για να «επαναπατριστούν δεκάδες χιλιάδες αφρικανοί λαθρομετανάστες που βρίσκονται σήμερα στο Ισραήλ», εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για την παύση της εισόδου τους στο ισραηλινό έδαφος μέσω του Σινά.. 

«Ενώ βρισκόμασταν αντιμέτωποι με την απειλή της εισόδου εκατοντάδων χιλιάδων (λαθρομεταναστών), αυτόν το μήνα ούτε ένας λαθρομετανάστης δεν έφτασε στις πόλεις του Ισραήλ.
Επιτύχαμε αυτό το αποτέλεσμα για πολλούς μήνες και τον ερχόμενο μήνα θα ολοκληρώσουμε την κατασκευή του τείχους κατά μήκος των συνόρων με το Σινά. Τώρα περνάμε στο δεύτερο στάδιο, αυτό του επαναπατρισμού αυτών που βρίσκονται ήδη εδώ» πρόσθεσε. 
Η επιχείρηση απέλασης πολιτών του Νοτίου Σουδάν είχε αρχίσει τον Ιούνιο , και από τον Αύγουστο, οι λαθρομετανάστες από το Σουδάν τοποθετούνταν σε κέντρα κράτησης ενόψει της απέλασής τους. Ισραηλινό δικαστήριο έδωσε το πράσινο φως τον Ιούνιο και για τον επαναπατρισμό περίπου 2.000 πολιτών της Ακτής Ελεφαντοστού
 Η παρουσία στο Ισραήλ πολλών δεκάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών, οι περισσότεροι από το Σουδάν και την Ερυθραία, οι οποίοι έχουν εισέλθει στο Ισραήλ από το αιγυπτιακό Σινά, προκάλεσε βίαιες διαδηλώσεις την άνοιξη, κυρίως στο νότιο Τελ Αβίβ, όπου υπάρχει ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός λαθρομεταναστών.
Στο Ισραήλ κανένας αριστερός νεαρός δεν έγραψε το σύνθημα «είμαστε παιδιά μεταναστών και προσφύγων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου