7.4.13

Ελλάδα: Ηθικος ξεπεσμος και ξεπουλημα.

ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ

Το σκληρό δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες μετά τις τελευταίες πιέσεις των ευρωπαΐων εταίρων τους για συνέχιση των περικοπών και της λιτότητας, ανεδειξε η Ντέμπορα Μπίλι στο ανεξάρτητο  ιταλικό σάιτ, Blogo.it.


Μέλη της Χρυσής Αυγής διαδηλώνουν μπροστά στη γερμανική πρεσβεία στην Αθήνα στις 22 του περασμένου Μαρτίου.
Στην Ελλάδα δεν ξέρουν τι άλλο να σκαρφιστούν για να μαζέψουν τους παράδες και να τους μεταβιβάσουν στους πιστωτές. 
Το πιο πρόσφατο είναι ένα είδος δικαστικής συγχώρεσης για τους παραβάτες οι οποίοι έχουν σφετεριστεί τα χρήματα των φορολογούμενων: αν τα επιστρέψουν (στην εφορία, όχι στους φορολογούμενους) μπορούν να εκτίσουν μια ελάχιστη ποινή, ακόμη και μια ημέρα στη φυλακή.
 Η έκπτωση ισχύει όχι μόνο για τους "κλέφτες των φόρων", αλλά και για όσους έχουν ξεπλύνει βρώμικο χρήμα.

Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσεις για να πηγαίνεις να ζητάς χρήματα από ληστές, ακυρώνοντας σε αντάλλαγμα το αδίκημα τους;

Και όχι μόνον αυτό. Η Ελλάδα συνεχίζει να ξεπουλάει την περιουσία της, όπως για παράδειγμα τέσσερα ακίνητα στο Λονδίνο και άλλες πρωτεύουσες, ανάμεσα στα οποία κάποια προξενεία. Αυτή η δουλίτσα απέφερε 41 εκατομμύρια ευρώ: πάνω-κάτω φτάνουν για να εξοικονομήσουν τα χρήματα που ξοδεύονται αυτές τις μέρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων και που πολλοί -ανάμεσα στους οποίους κι εγώ- έχουν χαρακτηρίσει ψίχουλα άνευ σημασίας.
 Αλλά προφανώς, όταν έχεις πιεστεί μέχρι τέλους από τους ευρωπαΐους αδελφούς σου ακόμη και τα ψίχουλα κάνουνε σούπα και είναι πράγματι μια θλιβερή διαπίστωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου