1.7.13

Ο Σνόουντεν «δείχνει» και την πρεσβεία στην Αθήνα

BAΡΥΤΑΤΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ  VODAFONE


Νέα δεδομένα στην εν εξελίξει δικαστική έρευνα για το σκάνδαλο των υποκλοπών στην Ελλάδα εις βάρος τού πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κων. Καραμανλή, υπουργών και δεκάδων πολιτών δημιουργούν οι αποκαλύψεις του Αμερικανού πράκτορα της CIA και της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) Εντουαρντ Σνόουντεν.

Η πρόσφατη δημοσίευση εγγράφων για παρακολουθήσεις που διενεργούσε η NSA ακόμη και εις βάρος της ηγεσίας της Ε.Ε. και της Γερμανίδας καγκελαρίου Α. Μέρκελ επιβεβαιώνει ότι οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ είχαν ενεργοποίησει μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001 ένα τεράστιο δίκτυο διεθνών υποκλοπών.

Εδώ και περίπου δύο χρόνια η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα βρίσκεται στο στόχαστρο ερευνών της ελληνικής Δικαιοσύνης, καθώς υπάρχουν πλέον στοιχεία που τη συνδέουν ευθέω ς με τις υποκλοπές της Vodafone.Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από την έρευνα του εισαγγελέα Εφετών Δ. Δασούλα, ο οποίος ανέσυρε τη δικογραφία από το αρχείο.

 Σύμφωνα με τα δεδομένα που του έθεσε υπόψη με καθυστέρηση τριών ετών η Vodafone, το ένα από τα 4 καρτοκινητά που αγόρασε άγνωστος με το όνομα Μάρκος Πέτρου, από κατάστημα της Ακτής Μιαούλη στον Πειραιά, χρησιμοποιήθηκε με κάρτα SIM η οποία αντιστοιχούσε σε τηλεφωνικούς αριθμούς της εδώ αμερικανικής πρεσβείας. 
Τα άλλα τρία χρησιμοποήθηκαν ως τηλέφωνα-«σκιές» των υποκλοπών!

Οι ΗΠΑ συνδέονται με το σκάνδαλο των υποκλοπών όμως και με άλλα δύο στοιχεία: α) μέσα στο τρίγωνο των κεραιών όπου γίνονταν οι παρακολουθήσεις από τα 14 καρτοκινητά-«σκιές» δέσποζε το κτήριο της αμερικανικής πρεσβείας, και β) είχαν καταγραφεί ήδη από τις 2-7-2004 τρεις κλήσεις από τα καρτοκινητά-«σκιές» προς δύο τηλέφωνα που βρίσκονται στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, εκεί ακριβώς όπου είναι και η έδρα της NSA.
 Οι αμερικανικές αρχές αρνούνται να συνεργαστούν με τον Ελληνα ανακριτή.