22.10.13

Σκάνδαλο η υπόθεση με τα σχολικά βιβλία.

ΠΩΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ 
ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ
Λίγο πριν τις εκλογές του 2009, ο ΟΕΔΒ υπογράφει συμβάσεις με τρία εκδοτικά συγκροτήματα, τα οποία έριξαν τον Καραμανλή. Αυτό που πρέπει να απαντήσει ο Καραμανλής, είναι αν...ο έμμεσος χρηματισμός των υβριστών του ήταν εν γνώσει του ή ήταν ένα ακόμη σαμποτάζ.

Πριν λιγες ημερες καταργηθηκε ο ΟΕΔΒ. Το εργο του ανατεθηκε σε μια εταιρια συμφεροντων ...Μπομπολα!

Αντί άλλων λεπτομερειών, δείτε το έγγραφο και θα καταλάβετε, πώς βγαίνει το χρήμα και ποιός είναι ο ρόλος του τύπου, από τον οποίο ενημερώνεστε:


ΕΘΝΟΣ, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, REAL


Η ερώτηση της βουλευτού ΑΝ.ΕΛΛ. Στ. Ξουλίδου, προς τους υπουργούς Παιδείας και Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή στις 27 Ιουνίου 2013 είναι η εξής:

«Βάσει ποιου εκπαιδευτικού προγράμματος, στο πλαίσιο ποιων μαθημάτων, σε πόσους σπουδαστές και σε ποια εκπαιδευτικά ιδρύματα επιδόθηκαν τα παραπάνω βιβλία;

Ποια είναι τα οφέλη στην εκπαιδευτική διαδικασία από την προμήθεια των εν λόγω βιβλίων, που να δικαιολογούν το υπέρογκο ποσό των 930.000 ευρώ που καλείται να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο στους συγκεκριμένους εκδότες;

Υπάρχουν στη διάθεση του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων διαθέσιμα αντίτυπα των παραπάνω βιβλίων, τα οποία μπορούμε να προμηθευτούμε και με ποιον τρόπο;

Διενεργήθηκε ανοιχτός δημόσιος διαγωνισμός για την επιλογή των συγκεκριμένων προμηθευτών (ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., REAL MEDIA Α.Ε.) του ελληνικού Δημοσίου; Παρακαλώ, αναφέρατε τις συγκεκριμένες διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.

Κατόπιν τούτων ζητούμε όπως μας καταθέσετε:

* Τη με αρ. 50498/09 σύμβαση, με συμβαλλομένους τον ΟΕΔΒ και την εταιρεία ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ Α.Ε., καθώς και τη με αρ. 40/41/7-10-09 απόφαση έγκρισης προμήθειας του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ.

* Τη με αρ. 50496/09 σύμβαση, με συμβαλλομένους τον ΟΕΔΒ και την εταιρεία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε., καθώς και τη με αρ. 40/40/7-10-09 απόφαση έγκρισης προμήθειας του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ.

* Τη με αρ. 50497/09 σύμβαση, με συμβαλλομένους τον ΟΕΔΒ και την εταιρεία REAL MEDIA Α.Ε., καθώς και τη με αρ. 40/39/7-10-09 απόφαση έγκρισης προμήθειας του Δ.Σ. του ΟΕΔΒ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου