«Πλαστό» πτυχίο έχει ο αδερφός του Πρύτανη του Παν. Αθηνών Θεοδόση Πελεγρίνη
Ο αδελφός του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη, φέρεται να χρησιμοποιούσε ψευδείς βεβαιώσεις για μια πενταετία και για το λόγο αυτό η Δικαιοσύνη επιβεβαίωσε την αποπομπή του τέως διευθυντή του Οφθαλμολογικού Τμήματος του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Εμμανουήλ Πελεγρίνη, από το ΕΣΥ.
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε ότι επέδειξε «χαρακτηριστικώς αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός υπηρεσίας», ενώ παραβίασε ταυτόχρονα τους κανόνες της ιατρικής δεοντολογίας (για προάσπιση του κύρους και της αξιοπρέπειας του ιατρού και για αποφυγή πράξεων αθέμιτου ανταγωνισμού προς συναδέλφους του ιατρούς), με συνέπεια να δικαιολογείται η ποινή της οριστικής του παύσης από το ΕΣΥ. Την ίδια στιγμή σε βάρος του Εμμ. Πελεγρίνη έχει ασκηθεί και ποινική δίωξη ύστερα από μήνυση για τα ίδια αδικήματα και η δίκη που επρόκειτο να γίνει αναβλήθηκε πρόσφατα, καθώς εκκρεμούσε και η κρίση του ΣτΕ που τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της απομάκρυνσής του από το ΕΣΥ. Aπό το 2004 Η απίστευτη αυτή υπόθεση ξεκίνησε το 2004 όταν προκηρύχθηκε η θέση του διευθυντή Οφθαλμολογίας στον Ευαγγελισμό, την οποία μετά από μακρά διαδικασία επιλογής κατέλαβε τελικά ο Εμμ. Πελεγρίνης το καλοκαίρι του 2009.
Στα τέλη της ίδιας χρονιάς, δύο συνάδελφοί του, συνυποψήφιοι για την ίδια θέση, ζήτησαν την ανάκληση της επιλογής του, καθώς ανάμεσα στα δικαιολογητικά που είχε καταθέσει εντόπισαν ότι υπήρχε πιστοποιητικό ξένου πανεπιστημίου που βεβαίωνε τη μετεκπαίδευσή του στο εξωτερικό πριν από 29 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή φαινόταν να εργάζεται και να αμείβεται κανονικά και σε άλλες θέσεις στην Ελλάδα. Παράλληλα, εντόπισαν ότι από τις εργασιακές αυτές θέσεις φαινόταν να έχει πάρει εκπαιδευτική άδεια για 1 χρόνο και 28 μέρες, με σημείωση που είχε προστεθεί όμως εκ των υστέρων στα σχετικά πιστοποιητικά, με διαφορετική, σύγχρονη γραφομηχανή και χωρίς καμία υπογραφή ή σφραγίδα δίπλα στην προσθήκη.
Ακολουθήθηκε αλληλογραφία με το Οφθαλμολογικό Νοσοκομείο Οξφόρδης που με τις απαντήσεις του άφησε εκτεθειμένο τον ιατρό.. Ακολούθησε έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας και ΕΔΕ. Η έρευνα των Επιθεωρητών εντόπισε αντίγραφα των σχετικών βεβαιώσεων που δεν είχαν την προσθήκη για την άδεια με τη διαφορετική γραφομηχανή, ενώ διαπίστωσε ότι δεν υπήρχε στα αρχεία στοιχείο καταχώρισης τέτοιας άδειας, αλλά ότι ο ιατρός πληρωνόταν κανονικά εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα χωρίς προσαύξηση αποδοχών του λόγω εκπαιδευτικής άδειας.
Το Νοσοκομείο Κρατουμένων ανέφερε ότι αμειβόταν επί 6 χρόνια ως κατ' επίσκεψη ιατρός. Αρνηση απολογίας Στις αλλεπάλληλες κλήσεις προς απολογία ο ιατρός αρνήθηκε να εμφανιστεί κάνοντας λόγο για συκοφαντικές καταγγελίες και προβάλλοντας δικονομικά κυρίως ζητήματα, που οδήγησαν τις αρμόδιες αρχές στο να αλλάξουν τους ερευνητές της ΕΔΕ για να σταματήσουν τα παράπονά του. Ωστόσο, συνεχίστηκε η άρνηση απολογίας με αιτήσεις θεραπείας και προβολή ενστάσεων που δεν αφορούσαν την ουσία της υπόθεσης, αλλά κυρίως διαδικαστικά και νομικά ζητήματα.
Ετσι το Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών του ΕΣΥ έκρινε ότι πρέπει να παυθεί οριστικά για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.
ΕΘΝΟΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου