24.7.15

Γιατί η κ. Τσίπρα μήνυσε τον καθηγητή της; Είχε δικηγόρο τη Ζωή και κέρδισε…

Αφιέρωμα στην Περιστέρα Μπαζιάνα – ή αλλιώς Μπέτυ – φιλοξενεί το γαλλικό περιοδικό Paris Match, που πριν μερικούς μήνες είχε προκαλέσει σάλο με την φωτογράφηση του Γ. Βαρουφάκη και της συζύγου του.

«Mπέτυ, η σιδηρά κυρία του Αλέξη Τσίπρα» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος του αφιερώματος για τη σύντροφο του Έλληνα πρωθυπουργού που σκιαγραφεί το προφίλ της ασυμβίβαστης, αριστερής «πρώτης κυρίας» της Ελλάδας.
«Αυτή η όμορφη μελαχρινή, μηχανολόγος μηχανικός στο επάγγελμα και μητέρα δύο αγοριών, αποφεύγει την δημοσιότητα αφήνοντας τον Αλέξη, τον εφηβικό της έρωτα, να προσελκύει όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι η Περιστέρα, Μπέτυ για τον σύντροφό της, θα μπορούσε όλες αυτές τις ημέρες να μην πει ούτε μία λέξη. Γιατί για αυτή την ακτιβίστρια που μεγάλωσε στην Καρδίτσα, μία περιοχή σημαντική για την Αριστερά, το να ζήσει αυτή τη βίαιη στροφή και μάλιστα ενορχηστρωμένη από τον σύντροφό της θα πρέπει να ήταν σπαρακτικό για την ίδια», γράφει το περιοδικό φρεσκάροντας τη μνήμη των αναγνωστών του για τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εφαρμόστηκαν, για την ελπίδα που έρχεται και όσα έλεγε ο Τσίπρας πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου.
Το γαλλικό περιοδικό αποκαλύπτει και μια άγνωστη ιστορία με πρωταγωνίστρια την Περιστέρα Μπαζιάνα. «Μπορεί η Περιστέρα να προτιμά τη σκιά, αλλά έχει και έναν μειλίχιο χαρακτήρα. Και οι δυο (εννοεί ο Αλέξης και η σύζυγός του) πέρασαν στο πανεπιστήμιο, εκείνος στην Αθήνα εκείνη στην Πάτρα. Κατά τη διάρκεια της διατριβής της δεν δίστασε να εναντιωθεί στον καθηγητή της Δημήτρη Λυμπερόπουλο, ο οποίος την κατηγόρησε για κλοπή δεδομένων. Η Μπαζιάνα πήρε το ρίσκο να τον μηνύσει. Την υπερασπίστηκε η Ζωή Κωνσταντοπούλου και μετά από πέντε χρόνια δικαστικής μάχης, κέρδισε. Οι φίλοι της την περιγράφουν ως μαχητική, αποφασιστική και δυναμική», γράφει χαρακτηριστικά το Paris Match.
Σίγουρα, η «Κόκκινη Μπέτυ» βίωσε με ένταση τον θρίαμβο του «όχι» στο πρόσφατο δημοψήφισμα. Αλλά η αποθέωση ήταν σύντομη. Επτά ημέρες αργότερα, ύστερα από 17 ώρες διαπραγματεύσεων, «σταυρωμένος» από τους εταίρους του, ο Έλληνας ηγέτης αποδεχόταν πολύ δύσκολους όρους για να διασφαλίσει τη σωτηρία της χώρας του, θυμίζει το περιοδικό.
Συγκεκριμένα το περιοδικό επικαλείται την εξομολόγηση του Έλληνα πρωθυπουργού στον Φρανσουά Ολάντ τον Ιούνιο : «Αν υποκύψω στις απαιτήσεις των δανειστών, η γυναίκα μου θα με αφήσει. Δεν τολμώ να την απογοητεύσω, είναι πολύ πιο αριστερή από μένα», φέρεται να είχε πει.
Το αφιέρωμα αναφέρεται εκτενώς στην σχέση του πρώτου ζευγαριού της Ελλάδας, στην διακριτική παρουσία της Μπέτυς – «Η Περιστέρα προτιμά τη σκιά και έχει ήρεμο χαρακτήρα» – αλλά και την επιλογή τους να μην παντρευτούν – καθώς είναι και οι δύο άθεοι – ενώ και τα δυο τους αγόρια δεν έχουν βαφτιστεί αλλά έγινε ονοματοδοσία.
Και προσθέτει: «Μετά την υποψηφιότητα του Αλέξη στις δημοτικές εκλογές του 2006, που του χάρισε δημοσιότητα, στη συνέχεια την εκλογή του στη Βουλή το 2009, ο ίδιος και η Μπέτυ δεν μετακινούνται από τις Αρχές τους. Στην πρώτη πρόσκλησή του στο Προεδρικό Μέγαρο δεν συνοδεύτηκε από τη σύντροφό του αλλά από μια γυναίκα από τη Σιέρα Λεόνε, προκειμένου να αναδείξει το θέμα των μεταναστών στην Ελλάδα. Ήταν ιδέα της Μπέτυ».
«Από τότε που εξελέγη πρωθυπουργός εκείνη δεν τον συνόδευσε σε καμία επίσημη επίσκεψή του, εκτός από το ταξίδι του στη Μόσχα, τον Απρίλιο, όπου υπέκυψε στον πειρασμό μιας selfie στην Κόκκινη Πλατεία», καταλήγει το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού στην Περιστέρα Μπαζιάνα.
Τέλος, το αφιέρωμα του γαλλικού περιοδικού κάνει αναφορά σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της Περιστέρας . Πριν από μερικά χρόνια, η Περιστέρα είχε πει για τον Αλέξη Τσίπρα: «Νομίζω πως το πάει όσο πιο μακριά μπορεί χωρίς να βάλει νερό στο κρασί του. Στην Αριστερά, η εξουσία είναι η ευθύνη… Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί γιατί κάποτε η εξουσία μπορεί να τελειώσει».
Paris Match, ΠΑΡΙΣΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου