15.7.15

Σχέδιο πραξικοπηματος απο Λαφαζάνη για κατάληψη του Νομισματοκοπείου και επιστροφή στη δραχμή!


Την έξοδο της Ελλάδος από την Ευρωζώνη και την επιστροφή στην δραχμή, παρουσίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνων στα μέλη της Αριστερής Πλατφόρμας, ο Π.Λαφαζάνης.
Το σχέδιο προβλέπει ότι η κυβέρνηση θα αποφασίσει να πάει σε εθνικό νόμισμα”παίρνοντας 22 δισ. ευρώ που θα χορηγήσει η ΕΚΤ στην Τράπεζα της Ελλάδος, με τα οποία θα πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και στο μεσοδιάστημα να χρησιμοποιήσουμε τον χρόνο για να τυπώσουμε δικό μας νόμισμα“.

Συγκεκριμένα το σχέδιο Λαφαζάνη και Αριστερής Πλατφόρμας προβλέπει να πάρει η κυβέρνηση τον άμεσο έλεγχο στο Νομισματοκοπείο Χολαργού, όπου φυλάσσεται το χρηματικό απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδος,να το χρησιμοποιήσει για τους μισθούς και συντάξεις χωρίς την άδεια της ΕΚΤ και ταυτόχρονα να ξεκινήσει να τυπώνει εθνικό νόμισμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Βήμα κατά το σχέδιο, επιβάλλεται και η σύλληψη του Διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος Γ.Στουρνάρα!

Τέλος χαρακτηριστική είναι η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχους της αριστερής πλατφόρμας Στάθη Λεουτσάκου στο ερώτημα για το αν είναι ρεαλιστικό να μπει η κυβέρνηση στο Νομισματοκοπείο και πάρει τα αποθέματα χωρίς την άδεια της ΕΚΤ:
 “Υπάρχουν εναλλακτικές και έχουν κατατεθεί. Μας έχουν κηρύξει έναν ασύμμετρο πόλεμο δεν υπάρχει συμμετρία. Περί πολέμου πρόκειται.
 Σήμερα απέναντι στην Ελλάδα κήρυξαν πόλεμο,
Στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά νομίσματα.
Το νόμισμα είναι για να βελτιώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού.
Το να αποκτήσει η χώρα τη νομισματική της αυτοτέλεια από ότι φαίνεται είναι μονόδρομος“.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου