11.7.15

Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΗΝ «ΠΑΡΑΝΟΙΑ» ΤΗΣ ΖΩΗΣ

 Τα τερτίπια της για να μπλοκάρει την ψηφοφορία, με κίνδυνο να χαθούν οι προθεσμίες


konstantopoulou
Το “πε και το “κανε η Ζωή Κωνσταντοπούλου… Από νωρίς το μεσημέρι είχε «δηλώσει» με σχετική απόφαση ότι η ψηφοφορία στη Βουλή δεν θα αρχίσει πριν τα μεσάνυχτα, καθώς η απόφαση πρέπει να περάσει από 4 (!) επιτροπές.
Τότε είχε κυκλοφορήσει έντονη φημολογία σύμφωνα με την οποία κυβερνητικά στελέχη προσπαθούσαν να πείσουν την κ. Κωσταντοπούλου να μην είναι… τόσο τυπική. Μέχρι πρότινος μάλιστα όλοι θεωρούσαν ότι η κ. Κωνσταντοπούλου συμμορφώθηκε με τις συστάσεις του Μαξίμου, ενώ την ίδια στιγμή, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε επισημάνει με δηλώσεις του στο ΑΠΕ ότι η συζήτηση στην Ολομέλεια θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα για να προλάβουν τις προθεσμίες…
Τελικά, λίγη ώρα αργότερα, κυκλοφορούσαν πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η συνεδρίαση θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ, μια ώρα μετά τη λήξη της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή.
Κι όλα αυτά διεψεύστηκαν όταν λίγο μετά τις 21.30 διέρρευσε ότι η πρόεδρος της Βουλής επιθυμεί να τηρηθούν έστω οι βασικές αρχές του Κανονισμού της Βουλής και οι δύο συνεδριάσεις -επιτροπής και Ολομέλειας- να μην γίνουν την ίδια ημέρα (ημερολογιακά). Υπό αυτά τα δεδομένα, η Πρόεδρος προσανατολίζεται να ορίσει ως ώρα έναρξης της συνεδρίασης την 00:01 ώστε στα πρακτικά να καταγραφεί ως διαφορετική ημέρα…
Και σημειωτέον αυτό συμβαίνει τη στιγμή που άπαντες γνωρίζουν ότι κάθε λεπτό που περνάει χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς να έχει ληφθεί συγκερκιμένη απόφαση είναι εις βάρος της Ελλάδας. Κανείς δεν ξέρει εάν θα συνεδριάσει αύριο το μεσημέρι το Eurogroup από τη στιγμή που στη Βουλή επικρατεί αυτός ο… πανικός. Πολλοί είναι εκείνοι οι οποίοι αναρωτιούνται πως θα γίνει περάσει η συμφωνία από τη Βουλή, από τη στιγμή που δημιουργούνται τόσα προβλήματα σε μια ψηφοφορία που απλά θα δώσει την εξουσιοδότηση στον Αλέξη Τσίπρα να πάει στις Βρυξέλλες και να διαπραγματευτεί.
Σε κάθε περίπτωση, οι βουλευτές κυρίως της αντιπολίτευσης έχουν βγει εκτός εαυτού, καθώς θεωρούν ότι η συμπεριφορά της Προέδρου της Βουλής είναι… απαράδεκτη.
Σύσκεψη προέδρων της Βουλής
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 22.30 έχει αρχίσει η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής που συγκάλεσε η κ. Κωνσταντοπούλου για να αποφασίσουν πότε θα εισαχθεί στην Ολομέλεια το κρίσιμο νομοσχέδιο.


ΠΗΓΗ  http://www.crashonline.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου