1.8.15

Ο Σαμαράς εδωσε την οικονομική διοίκηση της χώρας σε ξένες δυνάμεις.



«Για τον Βαρουφάκη
Ο Γιάνvης Βαρουφάκης, ως υπουργός των οικονομικών, αποφάσισε να διεισδύσει κρυφά στο ηλεκτρονικό αρχείο της ελληνικής δημοσιονομικής διοίκησης και αυτό είναι που του καταλογίζεται. 

Επήρε αυτή την απόφαση με την σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Και πήρε αυτή την απόφαση σχετικά με το σύστημα πληροφορικής της ελληνικής δημοσιονομικής διοίκησης επειδή αυτή τελούσε υπό τον έλεγχο των ανθρώπων της Τρόικα, δηλαδή του ΔΝΤ, της Ε.Κ.Τ. και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 Αυτός, επομένως, που διέπραξε αυτή τη πράξη εσχάτης προδοσίας είναι ο συντηρητικός πρωθυπουργός κ. Σαμαράς που ηττήθηκε στις 25 Ιανουαρίου, ο οποίος εμπιστεύθηκε την οικονομική διοίκηση της χώρας σε μία (η περισσότερες) ξένες δυνάμεις. 
Είναι αυτός λοιπόν και μόνον αυτός που φέρει την πλήρη ευθύνη για ότι συνέβη τότε.
 

Η απόφαση αυτή (του κ. Βαρουφάκη) απέβλεπε να δημιουργήσει ένα σύστημα παράλληλων πληρωμών το οποίο θα επέτρεπε στην ελληνική κυβέρνηση να παρακάμψει το μπλοκάρισμα των ελληνικών τραπεζών, το οποίο οργάνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από το τέλος Ιουνίου. Αυτό θα ήταν απαραίτητο για να αποφευχθεί η καταστροφή του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, την οποία προκάλεσε η ενέργεια της ΕΚΤ.

 Jacques Sapir, Comité Valmy, 30 Juillet 2015

ΠΗΓΗ  http://greeknation.blogspot.gr/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου