24.10.15

KENTΡO YΠΟΔOXHΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ETOIΜΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΣΥMΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ SPIEGEL

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΙΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΦΡΙΚΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΛΛΟΙΩΣΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ 

ΕΧΕΙ ΕΠΙΒΛΗΘΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΑΛΛΑ ΜΟΝΟΝ 5% ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΡΙΑ! 

ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΟΙΚΟΙ

Τη δημιουργία  κέντρου υποδοχής τριτοκοσμικων αλλοδαπων στην Αθήνα επιδιώκει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σύμφωνα με το περιοδικό «Der Spiegel». 




Το κέντρο θα δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακό χώρο της ελληνικής πρωτεύουσας, θα λειτουργεί υπό τη διοίκηση της FRONTEX και της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. 
Όμως, σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση έχει εκφράσει επιφυλάξεις για τη μεταφορά των hotspots από Λέσβο και Κω στην Αθήνα.
«Η Μέρκελ θέλει στην μίνι Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες την Κυριακή να πετύχει μια ουσιαστική βελτίωση της υποδοχηs των ασιατων εισβολεων. 
Η Καγκελάριος επιδιώκει η κατανομή εντός ΕΕ να γίνεται απευθείας από αυτά τα κέντρα πρώτης υποδοχής. Μεταξύ άλλων σχεδιάζεται να μοιραστούν ενημερωτικά φυλλάδια στην αραβική γλώσσα ώστε οι εισβολεις να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στον μηχανισμό της ΕΕ», γράφει για το ζήτημα το Spiegel, ενώ σημειώνει ότι στην Ελλάδα γίνεται ήδη συντεταγμένη καταγραφή και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά οι περισσότεροι εκ των 4.000 ασιατων και αφρικανων που καταφθάνουν καθημερινά στα ελληνικά νησιά δεν υποβάλλουν αίτηση ασύλου – από φόβο είτε μήπως απελαθούν είτε μήπως σταλούν σε μια ευρωπαϊκή χώρα στην οποία δεν θέλουν να ζήσουν.
Το κύριο πρόβλημα ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, είναι ότι τα ελληνικά νησιά δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στο κύμα των νεοφερτων επιδρομεων και για αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να μεταθέσει την πρώτη υποδοχή των από τους υπερβολικά επιβαρυμένους δήμους Λέσβου και Κω στην ηπειρωτική χώρα.
 Έτσι θα πρέπει να δημιουργηθεί σε πρώην ολυμπιακές εγκαταστάσεις στην Αθήνα ένα τεράστιο κέντρο για 40-50.000 ανθρώπους, το οποίο θα διοικείται από υπαλλήλους της FRONTEX και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 O ΥΠ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΥΣ  ΜΟΥΖΑΛΑΣ 
ΕΝ ΜΕΣΩ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ

«Ο Γιούνκερ και η Μέρκελ πρέπει ακόμη να πείσουν την ελληνική κυβέρνηση για αυτό το σχέδιο. 
Ο Τσίπρας φοβάται ότι Hotspots με τόσους πολλούς Λαθροεποικους θα μπορούσαν να δημιουργήσουν άσχημες εικόνες που θα έμοιαζαν με στρατόπεδα συγκέντρωσης. 
Πέραν αυτού μια εισβολή ξένων υπαλλήλων θα ξυπνούσε σε πολλούς Έλληνες αναμνήσεις από την κρίση χρέους και την μισητή τρόικα», αναφέρει το Spiegel.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου