11.7.07

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ

PRESS-GR.blogspot.com


Θυμάστε το σκάνδαλο με τα Τελωνεία Δοϊράνης και Νίκης που ξέσπασε το φθινόπωρο του 2005; Εξι τελωνειακοί, που υπηρετούσαν εκεί, πιάστηκαν να κάνουν Τ ποτών, τσιγάρων κλπ.
Τότε, είχε γίνει μεγάλος σάλος. Κι ήταν ένας από τους λόγους που διώχτηκε από την κυβέρνηση ο Αδάμ Ρεγκούζας , μόλις δόθηκε η αφορμή με την εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου.
Το σκάνδαλο ήταν τόσο μεγάλο που ο νέος υφυπουργός Αντώνης Μπέζας το πρώτο που έκανε, μόλις ανέλαβε στη θέση του Ρεγκούζα, ήταν να κλείσει αμέσως αυτά τα δυο Τελωνεία.
Οι απατεώνες τελωνειακοί, επίλεκτα στελέχη της ΝΔ στο χώρο, διώχτηκαν αναγκαστικά από τις θέσεις τους και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος τους για σωρεία ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ.
Ταυτόχρονα παραπέμφθηκαν στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του υπουργείου Οικονομικών με το ερώτημα της ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

Ποια είναι η αποκάλυψη που κάνει σήμερα το Press-gr;
Πριν από μερικές ημέρες, συνεδρίασε το Υπηρεσιακό Συμβούλιο και με πολιτική εντολή του Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Αλογοσκούφη, σε συνεννόηση με τον υφυπουργό Αντ. Μπέζα , ΑΠΗΛΛΑΞΕ τους απατεώνες τελωνειακούς.
Ποιο είναι το πρωτοφανές;
Η συνεδρίαση και η απόφαση του Υπηρεσιακού Συμβουλίου έγινε πριν από την ποινική εκδίκαση της υπόθεσης, ενώ σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις συμβαίνει το αντίστροφο. Πρώτα εκδικάζεται το ποινικό και μετά το διοικητικό σκέλος των υποθέσεων .
Γιατί έγινε τώρα αυτή η απαλλαγή; Για να μπορούν οι επίορκοι τελωνειακοί να την χρησιμοποιήσουν στα υπέρ τους, όταν θα έρθει η ώρα του δικαστηρίου, επειδή το σκάνδαλο είναι καραμπινάτο και αποδεδειγμένο.
Η αποκάλυψη είναι συγκλονιστική. Περιμένουμε τις εξηγήσεις των κ. Αλογοσκούφη και Μπέζα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου