19.8.13

Εβραιοι ιδρυσαν το ΚΚΕ


Στις 17.11.1918 ιδρυεται απο τον Διεθνη Σιωνισμο στον Πειραια το Σοσιαλιστικο Εργατικο Κομμα Ελλαδος (ΣΕΚΕ) το οποιο μετονομαζεται τον Δεκεμβριο του 1924 σε Κομμουνιστικο Κομμα Ελλαδος.






Ιδρυτες ησαν 14 ατομα, μεταξυ των οποιων

Οι Εβραιοι της Θεσ/νικης Αβρααμ Μπεναρογια και Αλμπερτο Αρδιττι

Ο Εβραιοι των Αθηνων Φρανς Πετρουσκα και Κουν Βεντουρα

Ο Εβραιος της Καβαλας Αντζελ Πεχνα και

Ο Εβραιος της Κερκυρας Φρανς Τζουλατι

Οι ελληνικες εδαφικες αξιωσεις στην κεντρικη και ανατολικη Μακεδονια κατα της Βουλγαριας και στην Θρακη και στην Μικρα Ασια κατα της Τουρκιας, που ρυθμιστηκαν το 1919 στην Συνθηκη του «Νε’ι’γυ» με την Βουλγαρια και το 1920 στην Συνθηκη των «Σεβρων» με την Τουρκια, κηρυχθηκαν απο το ΚΚΕ ιμπεριαλιστικες αξιωσεις που επρεπε να καταπολεμηθουν. 




Οι δυο απο τους ιδρυτες του ΣΕΚΕ Αβρααμ Μπεναρογια και Κουν Βεντουρα με τα πικροχολα αρθρα τους στην εφημεριδα «Avanti» της Θεσ/νικης κατα του Ελληνισμου και της Ελληνικοτητας, δηλητηριαζαν, υπονομευαν και αποσταθεροποιουσαν εκ των ενδον το ηθικο των Ελληνικων Ενοπλων Δυναμεων στην Μικρα Ασια. 

Τα ως ανω εβρα’ι’κα καθαρματα του ΚΚΕ-Θεσ/νικης εθεσαν σαν βουλευτες του προδοτικου αυτου κομματος το 1927 στην Ελληνικη Βουλη θεμα ανεξαρτητοποιησης της Μακεδονιας.
Ηδη απο το 3ον εκτακτο Συνεδριο του ΚΚΕ στην Αθηνα μεταξυ 26.11.-03.12.1924 και 21 χρονια μετα το «Ιλιντεν» αντηχουσε και παλι το συνθημα του βουλγαρικου κομιτατου ΕΜΕΟ «Μακεδονια στους Μακεδονες».