20.7.15

Τερατώδη ψέματα της Βαλαβάνη για τα 200.000 ευρώ


Ψευδείς πληροφορίες έδινε επί μία εβδομάδα, όπως αποδεικνύεται, η έως την Παρασκευή αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νάντια Βαλαβάνη (που εκφράζεται και από την Αριστερή Πλατφόρμα) για την τραπεζική ανάληψη των 200.000 ευρώ από τη μητέρα της, λίγο πριν από τα capital controls. Με δήλωσή της, η 85χρονη μητέρα της Αλίκη ομολόγησε τελικά ότι πήγε συνοδευόμενη από τον λογιστή της στην Εθνική Τράπεζα στο Ηράκλειο και ζήτησε να κάνει τη σχετική ανάληψη από προθεσμιακούς και καταθετικούς λογαριασμούς.

«Εγώ πήγα στην τράπεζα και ζήτησα να μου δώσουν τα λεφτά μου! Είναι οι οικονομίες μιας ζωής! Φοβήθηκα και τα πήρα σπίτι» δήλωσε χαρακτηριστικά, την ίδια ώρα που η κόρη της, ως υπουργός, ετοιμαζόταν να «παγώσει» και τις θυρίδες.

Aνακοίνωση
Χθες το βράδυ η κυρία Βαλαβάνη εξέδωσε ανακοίνωση «ηθικού» βάρους, με την οποία απέρριψε τις κατηγορίες, τονίζοντας ότι ακόμα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο δεν είναι πραγματικές, ενώ αρνείτια ότι ειδοποίησε την μητέρα της. Ωστόσο είναι δεδομένο ότι παραμένει μείζον πολιτικό και ηθικό θέμα, αφού εκ των πραγμάτων τα δύο γεγονότα μπορούν εύκολα να συνδυαστούν.
Η πρώην υπουργός όλες τις προηγούμενες μέρες είχε προσπαθήσει να αποστασιοποιηθεί, υποστηρίζοντας ότι η ίδια δεν είχε λογαριασμό σε τράπεζα του Ηρακλείου (χωρίς καμία αναφορά στη μητέρα της), ενώ αργότερα θέλησε να πάρει αποστάσεις και από αυτήν, λέγοντας ότι δεν διατηρούν καλές σχέσεις, αφήνοντας να υπονοηθεί ότι δεν είχε γνώση του περιστατικού. Σύμφωνα με μαρτυρίες υπαλλήλων της τράπεζας, η μητέρα της υπουργού εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της όταν την ενημέρωσαν ότι δεν είχαν τα χρήματα για να της δώσουν και της ζήτησαν χρονικό περιθώριο μιας δυο ημερών ώσπου να τα προμηθευθούν, απειλώντας ότι «θα το πει στην κόρη της»! Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση ανακίνησε ο βουλευτής Ηρακλείου της Ν.Δ. Λευτέρης Αυγενάκης.

 http://www.dimokratianews.gr/content/50442/teratodi-psemata-tis-valavani-gia-ta-200000-eyro

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου