3.8.16

Στρατοπεδα εκπαιδευσεως του ISIS στο Κοσσυφοπεδιο

Εφημερίδα ΕΜΠΡΟΣ
Πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS βρίσκονται σαν δηλητηριώδεις βδέλλες στο μαλακό υπογάστριο της Ευρώπης.
Eνα από αυτά βρίσκεται σε απόσταση περιπάτου από την μεγαλύτερη Αμερικανική στρατιωτική βάση έξω από τις ΗΠΑ. Πού βρίσκεται; Στο Κόσοβο. Aυτό το θανατηφόρα επικίνδυνο σκάνδαλο είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο οι επιθετικές πολιτικές ΗΠΑ και Ε.Ε. έπαιξαν κεντρικό ρόλο στην δημιουργία του τέρατος του Φρανκενστάιν που είναι γνωστό ως ISIS.
Γράφει ο Νick Griffin, Αντιπρόεδρος της Alliance for Peace and Freedom
Το 1999 η εκστρατεία του ΝΑΤΟ οδήγησε στην εγκαθίδρυση ενός ανεξάρτητου αποσχιστικού Ισλαμιστικού κράτους το οποίο έκτοτε έκανε επανειλημμένες προσπάθειες να πραγματοποιήσει εθνοτικές εκκαθαρίσεις εναντίον των τελευταίων Σέρβων από την αρχαία κοιτίδα του ίδιου τους του Έθνους.
Με εξαίρεση την Ελλάδα, όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ αναμείχθηκαν σε κάποιο βαθμό, αν και οι ΗΠΑ, η Βρετανία και η Γερμανία ήσαν οι χειρότεροι εισβολείς. Αφού ανάγκασαν τους Σέρβους να παραδώσουν το Κόσοβο στους Ισλαμιστές τρομοκράτες του επονομαζόμενου Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (KLA-UCK) –που περιλαμβάνει χιλιάδες Σαλαφιστές εθελοντές από την Μέση Ανατολή-, οι ΗΠΑ και η Ιταλία χρησιμοποίησαν την «ανάγκη» να προστατεύσουν το νέο Ισλαμιστικό καθεστώς από την Σερβία ως αφορμή για να εγκαταστήσουν στρατιωτικές βάσεις.
Η Αμερικανική βάση Camp Bondsteel είναι η μεγαλύτερη αμερικανική στρατιωτική εγκατάσταση έξω από τις ΗΠΑ. Ο ισλαμιστικός θύλακας δεν στεγάζει απλώς τις βάσεις του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με πηγές πληροφοριών που αναφέρονται από το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sputnik, το Κοσσυφοπέδιο στεγάζει επίσης τουλάχιστον πέντε στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS, το ένα από αυτά μόλις λίγα χιλιόμετρα από την βάση Bondsteel.
Σε αυτά τα στρατόπεδα, αλβανικής καταγωγής και άλλοι ισλαμιστές τρομοκράτες εκπαιδεύονται από πρώην μαχητές του UCK, τους λεγόμενους «ήρωες» του πολέμου εναντίον της χριστιανικής Σερβίας.
Σε στρατόπεδα εκπαίδευσης του ISIS στο Κοσσυφοπέδιο, επίδοξοι τζιχαντιστές μελετούν την αραβική γλώσσα και το Κοράνι, μαθαίνουν να χειρίζονται όπλα, και εξασκούνται στην σκοποβολή και στην κατασκευή αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών, ενώ παράλληλα μαθαίνουν τεχνικές ανταρτοπολέμου στα δάση.
Τα κυριότερα στρατόπεδα εκπαίδευσης που έχουν συσταθεί από το Ισλαμικό Κράτος είναι τα Ferizaj, Gjakovica και Decani, ενώ μικρότερα έχουν εντοπιστεί σε Prizren και Peje.
Η ύπαρξή τους δείχνει ότι – στην καλύτερη περίπτωση – το ΝΑΤΟ έχει αποτύχει πλήρως στην προσπάθεια για την πρόληψη της εξάπλωσης του Ισλαμικού ριζοσπαστισμού, ή – στη χειρότερη περίπτωση – ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν κρυφές διασυνδέσεις μεταξύ των στρατοπέδων εκπαίδευσης Ισλαμιστών και των γειτόνων τους του ΝΑΤΟ.
Το πιο εξωφρενικό παράδειγμα είναι το στρατόπεδο του ISIS στο Ferizaj, μια πόλη 100.000 κατοίκων κοντά στα σύνορα με την πΓΔΜ, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το στρατόπεδο Bondsteel των ΗΠΑ. Χτισμένο το 1999, κατά την διάρκεια του πολέμου, με 14 χιλιόμετρα περίμετρο, είναι σήμερα η μεγαλύτερη και πιο ακριβή αμερικανική βάση που χτίστηκε έξω από τις Ηνωμένες Πολιτείες από τον πόλεμο του Βιετνάμ.
Στεγάζει περίπου επτά χιλιάδες στρατιώτες και πολιτικούς υπαλλήλους.
Απέχει, ωστόσο, πολύ από το να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα για το ριζοσπαστικό Ισλάμ, καθώς το Ferizaj έχει γίνει διαβόητο φυτώριο τζιχαντισμού.
Τον Αύγουστο του 2014 στην μεγαλύτερη επιχείρηση που έχει διεξαχθεί ποτέ από τις Αρχές του Κοσσυφοπεδίου, 11 από τους 40 τρομοκράτες που συνελήφθησαν ήσαν από το Ferizaj.
Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι όπως ακριβώς και τα περισσότερα βασικά στελέχη του ISIS στο Ιράκ και την Συρία είναι «απόφοιτοι» αμερικανικών κέντρων κράτησης που διαχειρίζεται η CIA, το ίδιο μοτίβο αναδύεται γύρω από τη βάση Bondsteel.
Ο Lavdrim Muhaxheri, ο διοικητής της διαβόητης «Βαλκανικής Ταξιαρχίας» στο χαλιφάτο του ISIS, εργαζόταν στην Bondsteel.
Η τρομοκρατική συμμορία του είναι γνωστή για τις θηριωδίες της, συμπεριλαμβανομένων εκτελέσεων που δημοσιεύτηκαν στο Facebook.
Ο Blerim Heta, ένας βομβιστής αυτοκτονίας ο οποίος ανατινάχθηκε σε μια τεράστια έκρηξη στην Βαγδάτη, ήταν επίσης εργαζόμενος στην βάση Bondsteel.
Ο στρατιωτικός έλεγχος του Κοσσυφοπεδίου από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξυπηρετεί επίσης αρκετές άλλες χρήσεις για την ευρύτερη γεωστρατηγική ατζέντα της Ουάσιγκτον.
Πρώτον, επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο των ΗΠΑ σε πιθανές διαδρομές των αγωγών πετρελαίου και φυσικού αερίου προς την ΕΕ από την Κασπία και την Μέση Ανατολή, καθώς και τον έλεγχο των διαδρόμων μεταφορών που συνδέουν την ΕΕ με την Μαύρη Θάλασσα. Προστατεύει επίσης το εμπόριο ηρωίνης ύψους πολλών δισεκατομμυρίων δολλαρίων, το οποίο, σημειωτέον, καταγράφει αύξηση ρεκόρ στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με αξιωματούχους του ΟΗΕ, μετά την αμερικανική κατοχή.
Το Κοσσυφοπέδιο και η Αλβανία είναι σημαντικές διαμετακομιστικές οδοί της ηρωίνης προς την Ευρώπη.
Σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για το 2008 επί της διεθνούς κυκλοφορίας ναρκωτικών, αρκετές βασικές διαδρομές διακίνησης ναρκωτικών περνούν μέσω των Βαλκανίων.
Το Κοσσυφοπέδιο αναφέρεται ως βασικό σημείο για την μεταφορά ηρωίνης από την Τουρκία και το Αφγανιστάν προς την Δυτική Ευρώπη. Τα ναρκωτικά αυτά ρέουν κάτω από το άγρυπνο μάτι της κυβέρνησης Θάτσι.
Εν τω μεταξύ, στην Gjakovica, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, το αεροδρόμιο είναι επίσης η έδρα της Ιταλικής Πολεμικής Αεροπορίας στο Κοσσυφοπέδιο.
Αλλά ενώ τα πολεμικά αεροσκάφη εκεί βοήθησαν στην δημιουργία του Κοσσυφοπεδίου, είναι προφανώς ανίκανες να αντιμετωπίσουν το στρατόπεδο εκπαίδευσης του ISIS που βρίσκεται στο κατώφλι τους.
Στοιχεία που έδωσε τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Εσωτερικών του Κοσσυφοπεδίου, Skender Hyseni, δίνουν μια ιδέα για το πόσο αυτή η απειλή έχει υποτιμηθεί: Τουλάχιστον 57 ξένοι μαχητές σκοτώθηκαν σε μάχη με τις δυνάμεις ασφαλείας, 40 συνελήφθησαν προτού να μπορέσουν να εγκαταλείψουν την χώρα, 102 συνελήφθησαν με την υποψία της τρομοκρατικής δραστηριότητας και 17 άλλοι είναι υπό διερεύνηση.
Συνολικά, το Σώμα του ISIS λέγεται ότι περιλαμβάνει περίπου 300 Αλβανούς, μαζί με 38 γυναίκες και 27 παιδιά.
Όλα αυτά σε μια μικρή περιοχή δύο εκατομμυρίων φτωχών ανθρώπων, μόλις μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα ιταλικά σύνορα και με απεριόριστα ταξίδια σε όλη την ζώνη Σένγκεν.
Όλα, χάρις σε μια στρατιωτική επέμβαση του ΝΑΤΟ, που υποτίθεται ότι προοριζόταν να φέρει την ασφάλεια και την ειρηνική συνύπαρξη στην χώρα.
Την περασμένη εβδομάδα πέντε άνδρες καταδικάστηκαν στην Πρίστινα για αδικήματα σχετιζόμενα με την τρομοκρατία, με ποινές που κυμαίνονται από 4 μέχρι 13 ετη φυλακίσεως. Οι Τζιχαντιστές είχαν ορκιστεί πίστη στο ISIS και ετοίμαζαν ένα βίντεο που θα διανεμόταν για να αποδειχθεί η παρουσία του Ισλαμικού Κράτους στην χώρα.
Φέρει το γκράφιτι που βρέθηκε τον περασμένο Μάρτιο στην πρόσοψη της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου στην πόλη: «O ISIS έρχεται». Όλα αυτά, στην δωδέκατη επέτειο της βίαιης εθνοκάθαρσης του 2004, στην οποία δεκάδες εκκλησίες της σερβικής μειονότητας, μοναστήρια και κοινοτικά κέντρα δέχθηκαν επίθεση, λεηλατήθηκαν και πυρπολήθηκαν. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς στην δίκη του Τζιχαντιστικού πυρήνα στη Μπρέσια τον περασμένο Δεκέμβριο, ο στόχος τους είναι απλός: Να διασπάσουν την Ευρώπη και να επιβάλουν τον νόμο της Σαρία πάνω στα ερείπιά της.
Εάν το πράξουν, η εκστρατεία του ΝΑΤΟ θα έχει δράσει ως η από αέρος δύναμη του Iσλαμιστικού Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου (UCK) και σαφώς θα έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην δημιουργία των προϋποθέσεων για να συμβεί μια τέτοια καταστροφή.
Το μόνο ερώτημα είναι αν η στενή γεωγραφική εγγύτητα των βάσεων του ΝΑΤΟ και του ISIS που προέκυψαν από αυτήν, είναι απλά ένα ατύχημα, ή αποδείξεις για κάτι πολύ πιο σκοτεινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου