22.8.07

Υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης στη Γαλλια

Πως αντιμετωπιζουν αλλα ευρωπαικα κρατη το προβλημα της μεταναστευσης? Τι κανει ο Εβραιος Σαρκοζι στη Γαλλια? Χαρακτηριστικα τα πεπραγμενα του απο τον Τυπο. Εν αντιθεσει προς την απολυτη απραξια των εν Ελλαδι ανευθυνουπευθυνων κυβερνωντων.
Δεν πρέπει μόνο να είσαι δεξιός. Πρέπει και να φαίνεσαι. Ο Νικολά Σαρκοζί κατάλαβε ήδη την αξία αυτής της φράσης, που ο προκάτοχός του δεν μπόρεσε να την καταλάβει ποτέ. Στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, υποσχέθηκε να ιδρύσει ένα υπουργείο Εθνικής Ταυτότητας, Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης. Ηταν ένας τρόπος να ικανοποιήσει τους ψηφοφόρους του Εθνικού Μετώπου, και γενικότερα τα λαϊκά στρώματα, που ανησυχούν από τη διπλή πίεση την οποία ασκούν η παγκοσμιοποίηση και οι μετανάστες.

Ο σκοπός της ίδρυσης αυτού του υπουργείου είναι σαφής: αν η εθνική ταυτότητα διατρέχει κίνδυνο, ο λόγος είναι οι μετανάστες, που πρέπει είτε να ενσωματωθούν είτε να απελαθούν. Για τον λόγο αυτό, ο αρμόδιος υπουργός Μπρις Ορτφέ επέβαλε στους νομάρχες να απελάσουν 25.000 ξένους χωρίς νόμιμα χαρτιά μέχρι το τέλος του χρόνου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου