30.7.07

Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...



Η μεταμόσχευση στον Χριστόδουλο...
7 ερωτήματα - σχόλια από μια ειδική γιατρό. "Πώς θα αρνηθώ σε μια μάνα που το παιδί της έχει παρόμοιο ιστορικό;"
Είμαι "μαχόμενη" κλινική γιατρός με σημαντική εμπειρία στο θέμα των μεταμοσχεύσεων στην ειδικότητά μου και προφανώς σαφώς αντίθετη (επιστημονικά, ηθικά, δεοντολογικά) στην όλη ιστορία με τον κ. Παρασκευαΐδη.
Θυμίζω: καρκινοπαθής, σακχαροδιαβητικός, οριακής ηλικίας και τύποις θρησκευτικός ηγέτης. Ερώτηση: όταν μια μάνα μου ζητήσει για το τριαντάχρονο και ...βγάλε παιδί της με παρόμοιο ιστορικό νεοπλασίας ιατρική γνωμάτευση για να υποβληθεί σε μεταμόσχευση στο Μαϊάμι, πώς θα αρνηθώ; 
Και αν αρνηθώ (που θα το κάνω) ποιός θα με γλιτώσει από τους Εισαγγελάτους και τους Αυτιάδες στους οποίους λογικά θα καταφύγει; Σχόλια για την παρωδία, που δυστυχώς μόλις ξεκίνησε…: 
1. Όταν είναι σε όλους γνωστό ότι οι κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας είναι δυσεύρετες και άρα πολύτιμες για όσους έχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ επείγουσα ανάγκη υποστήριξης των ζωτικών τους λειτουργιών, με ποιά λογική διετίθετο στον κύριο Παρασκευαϊδη και στις γνωστές παλακίδες του για τόσο χρόνο ένα τέτοιο κρεββάτι και μάλιστα σε ένα Πανεπιστημιακό (άρα εκπαιδευτικό) Νοσοκομείο; Εκτός άν όλοι οι "πολιτικοί" και η ιατρός Νατάσα μας δούλευαν ότι συνομιλούσαν μαζί του και ήταν εύχαρις και γεμάτος ζωντάνια.
2. Τί λέει η Επιτροπή Ενδονοσοκομειακών Λοιμώξεων για τέτοιου είδους πασαρέλες σε ΜΕΘ; 
3. Από πότε για τους VIP ασθενείς διαθέτουμε δωμάτια και για τους συνοδούς τους στα Δημόσια Νοσοκομεία; Τι του πρόσφεραν; Γιατί αυτή η διάκριση σε σχέση με τον καθένα μας, που πολύ θα ήθελε στο διπλανό κρεββάτι το γονιό του ή τον αγαπημένο του;
4. Γιατί έκαναν «γαργάρα» οι μεγαλόσχημοι καθηγητάδες της Αθήνας γι αυτή την παρωδία; 
5. Γιατί θα πρέπει για μια τέτοια επέμβαση που σαφέστατα δεν πληρεί τις σχετικές ιατρικές ενδείξεις, να πληρώσουμε όλοι μας τα σπασμένα; Γιατί δεν αναλαμβάνει η πλούσια Ορθόδοξη Εκκλησία τα σχετικά έξοδα; Μήπως εμείς τον εκλέξαμε αρχιεπίσκοπο; (σε αντίθεση π.χ. με ένα πολιτικό ηγέτη).
6. Πού είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, πού είναι ο Συνήγορος του Πολίτη; 
7. Ο λαός μας λέει σοφά πως "τα στερνά τιμούν τα πρώτα". Κύριε Χριστόδουλε, «Χριστόδουλέ μας», ο καθένας μας στις κρίσιμες στιγμές φαίνεται πόσο ηθικά συγκροτημένο άτομο είναι. 
Με εκτίμηση, μια γιατρός από τη Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου